Mäntän matkailu

Mäntän Matkailu järjestää retkiä ja päiväohjelmia ryhmille Mänttä-Vilppulaan. Kesällä ohjelmiin liittyy usein kesäteatteri ja ryhmän yöpyminen hotellissa Keuruulla, Valkeakoskella, Riihimäellä tai muussa, ryhmälle sopivassa hotellissa, riippuen mistä päin ryhmä on Mänttä-Vilppulaan tulossa. Retkien aiheena on useimmiten taide ja Mänttä-Vilppulan historia. Ryhmä saa opastuksen mielenkiintoisessa muodossa Serlachiuksesta, Kuvataideviikoilta ja vaikkapa lounaalla Mäntän Klubilla.

Taidekaupungissa ja lähistöllä on useita toimivia maatiloja, joihin tutustumalla voi päivittää käsitystään maatalouden harjoittamisesta tänään. Pala paikallista historiaa ja katsaus nykypäivään löytyy esim. Peltolan luomutilalta Vilppulasta. Museokäyntien yhteyteen sopii tutustuminen Mäntän kirkkoon. Mäntän ja Vilppulan kirkkojen lisäksi upeita kirkkoja on taidekaupunkiin tullessa esimerkiksi Keuruun vanha kirkko, Pihlajaveden erämaakirkko, Petäjäveden vanha kirkko ja Kuoreveden kirkko. Näihin tutustuminen voidaan yhdistää ohjelmaan, riippuen mistä päin ryhmä on tulossa.

Taidekaupungissa on useita loistavia lounaspaikkoja, aamukahvit tai lähtökahvit voi nauttia vaikkapa Veturitallissa, jonka yhteydessä sijaitsee Myllyrannan Uniikit Putiikit joka on mielenkiintoinen ostospaikka Keurusselän rannassa, Mäntän keskustan tuntumassa. Mäntän Matkailu räätälöi ohjelmat ryhmän toiveiden mukaan. Laskutus tapahtuu jälkikäteen ennakkoon ilmoitetun hinnan ja osallistujamäärän mukaan.