Vilppulankosken kalastusalue

Kalaisa Vilppulankoski tarjoaa hienot puitteet sekä perhokalastukselle että virvelikalastukselle kaikkina vuodenaikoina. Kosken pyörteistä kannattaa pyytää niin taimenta kuin lohtakin.

Vilppulankoski on noin 300 metrin mittainen koskiosuus Keurusselän ja Ruoveden Paloselän välissä. Koskella on leveyttä noin 50 m ja sen putouskorkeus on 2,3 m. Vilppulankosken vesi lähtee Kotaselältä ja virtaa Kirkkosalmen kautta Ruojärven Huutoselälle.

Vilppulankoski sijaitsee kävelymatkan päässä Vilppulan keskustan taajamasta hyvien kulkuyhteyksien varrella ja aivan Vilppulan satama-alueen äärellä. Koskialueella virkistyvät siis niin kalastajat kuin muutkin virkistyskäyttäjät ja vesillä liikkujat.

Vilppulankosken virkistyskalastusalueella vedenriistaa on viljalti. Tämä varmistetaan läpi kesän jatkuvilla kalaistutuksilla. Kalastusta harjoitetaan uistin- tai perhovälinein sekä rannalta että veneestä. Perhokalastus on kuitenkin suositumpi kalastusmuoto, ja perhokalastaja voi tarjota viehettään kirjolohen, taimenen tai ahvenen napattavaksi. Veneestä voi kalastaa itse joessa sekä myös läheisen Paloselän vesialueella, jossa on hyvin haukea ja kuhaa.

Kosken rannalla on liikuntaesteisille kalastuslaitureita, joten kalastuksesta voi nauttia myös eritysryhmät.

Vilppulankoskelle myydään yhden ja kolmen vuorokauden kalastuslupia. Voit ostaa kalastusluvan ravintola Isabellasta Vilppulan satamasta tai Vilppulankosken verkkokaupasta.

Perhokalastaja seisoo kiven päällä kosken äärellä ja heittää siimansa rullausheitolla veteen.
Kosken kivet toimivat hyvin seisoma-alustoina.
Etualalla kosken kuohuntaa, taustalla sininen taivas ja pilviä, reunoilla kuusimetsää.
Vilppulankoski aurinkoisena kesäpäivänä.
Perhokalastaja seisoo aurinkoisena kesäpäivänä hymyillen kalastuslaiturilla ja kalastaa. Taustalla näkyy kosken yli vievä silta ja vihreitä puita.
Kosken rannalla on liikuntaesteisille soveltuva kalastuslaituri.