Mäntänvuoren näkötorni

Mäntänvuoren huipulla, lähes 200 m meren pinnan yläpuolella sijaitsee Mäntänvuoren näkötorni. Tornin näköalatasanteelta katse kantautuu kauas kaupungin yli Keurusselän kimalteleviin järvimaisemiin ja sen takana sijaitsevien vehreisiin metsiin.

Vuorentorni valmistui 2005 W.G. Palmqvistin vuodelta 1920 peräisin olevan suunnitelman mukaisesti. Tornissa on 94 hirsikertaa ja sen näköalatasanne on 13,5 metrin korkeudessa. Vuorentornin rakentamisen toteutti Mänttä-seura.

Vuorentornille pääsee eri pituisia luontopolkuja pitkin tai kipuamalla ylös Mäntänvuoren valaistuja kuntoportaita. Vaihtoehtoisesti voi mennä autolla Viinitupa Vuorenmajan takana sijaitsevalle parkkipaikalle ja jatkaa siitä loppumatkan kävellen esteettömän liikkumisen polkua, Ilvestietä, pitkin. 800 m pituinen Ilvestie vie ikimetsän läpi Vuorenkirkon ohi, aina Vuorentornille asti. Polun lähtöpaikasta löytyy myös invalidi-WC. Paluumatkalla voi poiketa Keski-Euroopan makuja ja herkullisia eurooppalaisten pientilojen viinejä tarjoavalla Viinitupa Vuorenmajalla, joka sijaitsee niin ikään W.G. Palmqvistin suunnittelemassa entisessä hiihtomajassa.

Aurinko paistaa tornin sisällä oleville puisille rappusille.
Näköalatasanteelle pääsee portaita pitkin.
Vuorentorni metsän keskellä, tornin edessä seisoo nainen ulkoiluvaatetuksessa.
Hirsistä rakennettu Vuorentorni on toteutettu vuoden 1920 suunnitelmien mukaisesti.