Vilppulankosken virkistysalue

Kaunis Vilppulankosken ympäristö houkuttelee koko perheen ulkoilemaan! Vilppulankosken virkistysalueelta löydät palveluja moneen tarpeeseen: lapsiystävällisen uimarannan, suositun liikennepuiston ja leikkikentän, rantalentopallokentän, tilaussaunan, rantaravintolan ja venesataman. Matkailualueen ympäristössä on myös 4-väyläinen, aloittelijoille sopiva frisbeegolf-rata.

Kosken viertä kiertää lyhyt kävelyreitti, jonka varrella pääset näkemään vuoden 1918 tapahtumien muistomerkin. Kävelyreitin yhteydessä on myös laavu, jossa makkarat paistuvat kosken kuohuessa taustalla. Vilppulankoski on myös mainio kalastuskohde. Vilppulan 80-paikkaiseen vierasvenesatamaan pääsee esimerkiksi Tampereelta Vilpunreittiä pitkin.

Rantaravintola Isabellasta Vilppulan satamasta saat arkisin maistuvaa lounasta ja iltaisin a la carte-annoksia. Liikennepuiston yhteydestä löytyy kesäisin jäätelökioski.

Alueella sijaitsee Pohjois-Hämeen Puumiehet ry:n ylläpitämä puupuisto ja kota. Puupuisto istutettiin satavuotiaan Suomen kunniaksi vuonna 2018, ja sieltä löytyy 18 suomessa tyypillistä puulajia. Puupuiston yhteydessä on myös kota, jota Vilppulankosken koululaiset hyödyntävät opetuksessa. Kotaa vuokrataan iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina myös muiden käyttöön. Kodan vuokrauksesta vastaa Rantaravintola Isabella.

Vilppulankosken matkailualueella saat siis mukavasti vietettyä vaikka koko päivän!

Lapsiperheet istuvat kesäisenä päivänä uimarannalla varjossa, taustalla kaksi poikaa hyppää laiturilta veteen.
Uimaranta on suosittu kesäpäivän kohde.
Kaksi miestä istuu puiden ympäröimällä laavulla ja paistaa makkaraa.
Vilppulankosken laavu kutsuu makkaranpaistoon.
Aurinko paistaa siniseltä taivaalta koivujen läpi kodalle ja nurmikkoalueelle.
Pohjois-Hämeen Puumiehet ry:n rakentama kota.