Hyvärisenlammen laavut ja luontopolku

Kolhon taajaman läheisyydestä, Riihontien varrelta löytyy upea Hyvärisenlammen luontopolku, jonne voi lähteä nauttimaan ulkoilusta, luonnosta ja yhdessäolosta koko perheen kesken. Noin puolen kilometrin mittainen ja helppokulkuinen luontopolku pitkospuineen ja siltoineen kiertää rauhallisen, metsän keskellä sijaitsevan Hyvärisenlammen ympäri. Luontopolun varrella on opastustauluja ja luontotehtäviä, joiden avulla pääsee ulkoilun lomassa tutustumaan myös luontoon erilaisten tehtävien avulla. Tehtävien ratkaisemista voi kokeilla kuka tahansa paikalle tullut vaeltaja! Tehtäviin voi vastata lävistämällä omat vastaukset oksalla tehtävälappuun. Omat vastaukset voi myös tarkastaa vastaamisen jälkeen tarkistuslapun avulla.

Reitin varrelta löytyy kaksi laavua, joille voi pysähtyä vaikkapa evästauolle. Isompi laavu tarjoaa istumapaikat jopa 20:lle hengelle. Laavuilla on luonnonkivistä tehdyt nuotiopaikat. Laavuilla on turvalliset nuotiopaikat , jotka on tehty luonnonkivistä. Nuotiopuut löytää liiteristä. Paikalla on myös biopuucee. Kävelymatkaa Riihontien varrella sijaitsevalta pysäköintialueelta on noin 150 m. Toisen laavun luokse pääsee tarpeen vaatiessa autolla.

Lähde virtuaalikierrokselle Hyvärisenlammen luontopolulle!

Laavut on rakentanut Lions Club Vilppula/Koski leijonien Ars-säätiön, yritysten ja yksityisten tukemana. Yhteyshenkilö Jukka Grönlund +358 44 777 1401.

Aurinko paistaa metsän keskellä olevan laavun sisään ja valaisee sen nuotiopaikkaa ja pitkää istumariviä.
Upea laavu kutsuu evästauolle.
Pitkospuut jotka johtavat Hyvärisenlammen rannalle. Pitkospuiden päässä ämpäri veden nostamista varten. Aurinko paistaa ja takana olevan metsän puut heijastuvat lammen pintaan.
Hyvärisenlammella voit nauttia puhtaasta luonnosta ja kauniista maisemista. Kuva: Petri Pelkonen