Vehkaniemen loma- ja juhlatila

Vehkaniemen vuosisatoja vanha, kulttuurihistoriallisesti arvokas sukutila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Vehkajärven rannalla Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella. Ensimmäiset merkinnät tilasta ovat vuodelta 1565. Nykyinen omistaja on arkkitehti ja hän on kesä kesältä, vaihe vaiheelta, kunnostellut tilan laajahkoa rakennuskantaa vanhaa kunnioittaen, museoviraston ohjeiden mukaan. Pääosa rakennuksista on peräisin 1840-luvun alusta, osin vanhemmaltakin ajalta. Ruususen unta nukkunut, välillä autionakin ollut tila on kokenut muutoksen monipuoliseksi loma- ja juhlapaikaksi.

Aito talonpoikainen pihapiiri sisältää monia viihtyisiä tiloja majoitukseen, juhliin ja muihin kokoontumisiin. Juhlatilat soveltuvat 45 – 150 hengen tilaisuuksiin.

Kesäisin Vehkaniemen pihapiirin monissa eri tiloissa järjestetään taide- ja muita näyttelyitä ja tapahtumia. Kivinavetan alakerrassa on tilausravintola A-oikeuksin ja kahvila kesäterasseineen.

Pääosin kesäajan toimintaa, päärakennuksen tupa juhliin ja rantapaikat majoitukseen ovat käytössä ympäri vuoden. Vehkaniemessä on kesäisin näyttelyitä ja muita tapahtumia, ja vanhan Kivinavetan päätyyn aukeaa kahvio kesäterasseineen. Näyttelyt ja kahvila ovat avoinna päivystetysti heinäkuun sunnuntaisin klo 12.00 – 16.00, muulloin tilauksesta ja esittelyt joustavasti sopimuksen mukaan.