Serlachius Kartano

Serlachiuksen ainutlaatuinen kokonaisuus muodostuu taiteesta, palkitusta arkkitehtuurista, historiasta, hyvästä ruoasta ja kauniista luonnosta. Serlachiuksen historia juontaa vuoteen 1945, jolloin vuorineuvos Gösta Serlachiuksen perustaman taidesäätiön arvokasta kokoelmaa alettiin esitellä hänen edustuskodikseen rakennuttamassa Joenniemen kartanossa.

Vuonna 2014 taidemuseon yhteyteen valmistui puurakenteinen laajennusosa paviljonki, jonka myötä taidesäätiön toiminta laajeni myös nykytaiteeseen. Paviljongin kolmessa näyttelytilassa on jatkuvasti esillä kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen nykytaiteilijoiden näyttelyitä.

Näyttelyiden ohessa Serlachius Kartano on monipuolisen kulttuuritoiminnan keskipiste. Kivijärvi-salissa järjestetään ympäri vuoden konsertteja, teatteriesityksiä ja seminaareja. Museo antaa puitteet Mäntän Musiikkijuhlien konserteille sekä Mänttä Food Festival -ruokatapahtumalle.

Taidemuseossa toimivassa ravintola Göstassa järjestyvät niin konstailemattomat arkilounaat, juhlat kuin vaativat illallistarjoilutkin.

Museota ympäröivä veistospuisto ja siihen liittyvä Taavetinsaari sekä järven rantaa myötäilevä Lemmenpolku tarjoavat taideretkeen, kokous- tai tyhypäivään virkistystä lähiluonnossa. Museosta voi halutessaan lainata polkupyörän, kävelysauvat tai vaikkapa soutuveneen.

 

Serlachius-museo Göstan paviljongin käytävä. Kaksi ihmistä ihailee ulkona olevaa vehreää puistoa käytävän lattiasta kattoon asti olevista isoista ikkunoista.
Göstan paviljongin käytävä.