Vehkaniemen loma- ja juhlatila

Vehkaniemen vuosisatoja vanha, kulttuurihistoriallisesti arvokas sukutila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Vehkajärven rannalla Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella. Ensimmäiset merkinnät tilasta ovat vuodelta 1565. Nykyinen omistaja on arkkitehti ja hän on kesä kesältä, vaihe vaiheelta, kunnostellut tilan laajahkoa rakennuskantaa vanhaa kunnioittaen, museoviraston ohjeiden mukaan. Pääosa rakennuksista on peräisin 1840-luvun alusta, osin vanhemmaltakin ajalta. Ruususen unta nukkunut, välillä autionakin ollut tila on kokenut muutoksen monipuoliseksi loma- ja juhlapaikaksi.

Aito talonpoikainen pihapiiri sisältää monia viihtyisiä tiloja majoitukseen, juhliin ja muihin kokoontumisiin, tarjoten ikimuistoisia elämyksiä keskellä mitä kauneinta maalaismaisemaa, jääkauden aikaisten kumpuilevien maastojen ja pitkien, sirpaleisten vesistöjen partaalla, luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa.

• Luhtiaittaan on rakennettu viisi kahden hengen elämyksellisiä, hyvät unet tarjoavia aittahuoneita.
• Osin 1700-luvun tunnelmaisen Vanhan Väentuvan puolella on tilaa pienelle ja isommallekin perheelle.
• Rannan upouusi, ikivanhoista hirsistä koottu Panoraama-majoitusaitta sijaitsee upealla näköalapaikalla näkymin pitkälle Vehkajärvelle. Vuodepaikkoja neljälle.
• Panoraaman yhteydessä on Pikkuaitta 1-2 hengelle.
• Erinomaisella paikalla sijaitsevaa Rantasaunamökkiä viikkovuokrataan kesäisin, muulloin lyhyemmäksikin aikaa.

Yhteensä vuodepaikkoja on 31 kpl. Majoituspaikat ovat käytössä pääosin kesäisin, rantarakennuksissa majoittuminen onnistuu ympäri vuoden.

Vehkaniemessä on kesäisin näyttelyitä ja muita tapahtumia, ja vanhan Kivinavetan päätyyn aukeaa kahvio kesäterasseineen. Näyttelyt ja kahvila ovat avoinna päivystetysti heinäkuun sunnuntaisin klo 12.00 – 16.00, muulloin tilauksesta ja esittelyt joustavasti sopimuksen mukaan.

Vehkaniemien saunan julkisivu.Vehkaniemen saunan sisätilaa.