Saapuminen Taidekaupunkiin

Mänttä-Vilppulan Taidekaupunki sijaitsee Ylä-Pirkanmaalla Tampereen ja Jyväskylän puolivälissä, noin tunnin ajomatkan päässä molemmista kaupungeista. Taidekaupunkiin pääset oman auton lisäksi myös junalla, bussilla, veneellä tai lentokoneella.

Omalla kulkuvälineellä

Taidekaupunkiin on helppo päästä autolla! Mänttä-Vilppula sijaitsee Ylä-Pirkanmaalla Tampereen ja Jyväskylän puolessa välissä kantatie 58 varrella ja henkilöautolla matkaan kuluu molempiin suuntiin tunnin verran. Voit tehdä tarkemman matkasuunnitelman karttapalvelun avulla.

Taidekaupungilla on useita paikkakuntalaisia ja vierailijoita palvelevia venesatamia Vilppulassa, Kolhossa, Pohjaslahdessa sekä Mäntässä. Vilppulan ja Pohjaslahden satamista löytyy veneilijöille WC, suihku, keittiö, sähkö, septitankin tyhjennys ja päivittäinen talousjätepiste.

Mäntästä löytyy Sassin hyväkuntoinen, sorapintainen lentopaikka (kiitotie 750 m x 18 m). Lähin polttoainepiste sijaitsee noin 200 m kentästä (Teboil kylmäasema). Lisätietoja kentästä löydät lentopaikat.fi-sivustolta.

Julkisilla kulkuvälineillä

Taidekaupungin kautta kulkee myös junaliikenne: Tampere – Vilppula – Haapamäki – Jyväskylä. Junamatka Tampereelta Vilppulaan kestää noin tunnin. Vilppulan rautatieasemalta on Mänttään matkaa vain 7 km. Löydät ajankohtaiset aikataulut VR:n kotisivuilta.

Vilppulan rautatieasemalta pääsee Mäntän keskustaan joko taksilla tai bussilla. Taksin saat tilattua numerosta +358 100 4711 (Mäntän taksi).

Mäntässä on linja-autoasema, ja sen lisäksi bussit pysähtyvät myös Vilppulan pysäkeillä. Bussimatka Tampereelta ja Jyväskylästä Taidekaupunkiin kestää noin tunnin verran. Linja-autojen aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta.  Sen lisäksi Serlachius-museoiden aukioloaikoina liikennöi Serlachius-bussi Tampereelta Mänttä-Vilppulaan, jolla taitat myös kaupungin sisäisiä matkoja. Aikataulut Serlachius-bussiin löydät Serlachius-museoiden kotisivuilta.

Jos haluat vuokrata auton vierailusi ajaksi, voit tehdä sen KMV Rentin tai Salmivirta Yhtiöiden kautta.