Jo 10. kertaa järjestettävä Mänttä Food Festival on illallistapahtuma kaikille hyvän ruoan ystäville! Tänä vuonna illan kaikki viisi ruokalajia saavat innoituksensa kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan teoksista. Kulinaarinen matkamme vie meidät makunautintojen lisäksi Gallen-Kallelan teosten teemoihin ja syntyhistoriaan. Liikumme suomalaisista maisemista aina pariisilaistunnelmiin.
Gallen-Kallelalla oli läheinen suhde Mäntän metsäteollisuuden perustajaan G. A. Serlachiukseen, joka toimi maalarin mesenaattina. Gallen-Kallelasta tuli tärkeä taiteilija ja läheinen ystävä myös ensimmäisen paperipatruunan seuraajalle, veljenpoika Gösta Serlachiukselle. Heillä oli jopa sama syntymäpäivä! Gallen-Kallelan teoksia on Serlachiuksen taidekokoelmassa lähes 200.
Tutustumme illan ruokalajeja innoittaneisiin Gallen-Kallelan teoksiin ennen ateriaa järjestettävällä taideopastuksella.
Mänttä Food Festivalin ainutkertaisista makuelämyksistä vastaa viisi Vuoden Kokki -kilpailun voittajaa:
- Mattias Åhman 2017
- Kalle Tanner 2018
- Heikki Liekola 2014
- Marko Palovaara 2002
- Henry Tikkanen 2001
Illan ikimuistoisesta tunnelmasta vastaa Venla-palkittu Sean Ricks. Lämpimästi tervetuloa kulinaariselle matkalle Serlachiuksen, Ravintola Göstan ja Gallen-Kallelan tapaan!
MÄNTTÄ FOOD FESTIVAL 2024
Hinta 230 €/hlö
Hinta (sis. alv) sisältää viisi ruokalajia, juomapaketin ja ohjelman. Lipuilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.
Serlachius Taidesauna -elämys lipun ostaneille
Tapahtumalipun ostaneilla on mahdollisuus saunoa palkitussa Serlachius Taidesaunassa.
Taideopastus: tutustuminen Gallen-Kallelan alkuperäisteoksiin
Tutustumme oppaan johdolla illallista innoittaneisiin Gallen-Kallelan alkuperäisteoksiin ja Serlachiuksen taidenäyttelyihin.
Ohjelma:
klo 14.00 alkaen Serlachius Taidesauna lämpimänä
klo 18.00 Taideopastus: tutustuminen Gallen-Kallelan alkuperäisteoksiin
klo 18.30 Illallinen alkaa